Amirap Efekt 34-2 BEZ GMO 50kg
Wenn Sie das Produkt kaufen möchten oder Informationen zur Verfügbarkeit dieses Produktes wünschen, richten Sie Ihre Anfrage bitte über das Kontaktformular unter “Kontakt” an unser Sales Team.
Opis produktu
Amirap Efekt to unikalny i nowoczesny komponent paszowy, który idealnie wkomponowuje się w dawki dla bydła. Poekstarkcyjna śruta rzepakowa podlega unikatowej obróbce zapewniają wysoką jakość i efektywność produktu. Odpowiednia temperatura stosowana w procesie ZUBR oraz kilkuetapowy proces uszlachetniania i oczyszczania śruty rzepakowej, gwarantuje uzyskanie białka chronionego (60 %) tak cennego w żywieniu bydła (podwójna ilość w porównaniu z poekstrakcyjną śrutą rzepakową), głównie mleko twórczej metioniny (zapoczątkowuje budowę łańcucha białkowego). Taki skład zapewnia poprawę parametrów mleka, szczególnie białka i kazieny, za które mleczarnie dodatkowo dopłacają. Amirap Efekt to produkt o niskim procencie zaolejenia (2%), co sprawia, że można go bezpiecznie łączyć z produktami ZUBR mających większą ilość oleju np. z Protiną Fat 34-19. Zapewnia to idealny bilans białkowo energetyczny paszy. Dzięki całkowitemu braku chemicznych substancji, które są standardowo używane w śrutach do procesu ekstrakcji oleju zapewniamy produktom wysoką smakowitość (brak gorzkiego smaku), apetyczny zapach, co niezmiernie nęci zwierzęta do pobierania paszy. Wszystkie produkty z fabryki ZUBR wytwarzane są z roślin niemodyfikowanych genetycznie.
Typ: śruta rzepakowa poekstrakcyjna obrabiana w procesie trójstopniowym
Przeznaczenie: Komponent paszowy powstały w wieloetapowym procesie ZUBR, przeznaczony dla bydła mlecznego i opasowego
Główne zalety:
- wyższa mleczność krów
- lepsze parametry mleka
- zdrowe, spokojne i umięśnione buhaje opasowe
Skład % udział:
- PROFAT: 36%
- białko: 34%
- tłuszcz: 2%
- białko chronione: 60%
- tłuszcz strawny: 2%
Zalecany udział w dawce dziennej:
- bydło mleczne: 1–4 kg
- bydło opasowe: 2–4 kg
Opakowanie: worek 50 kg
Polecane
Do pobrania
Opinie
Szczegóły w regulaminie.
Poradniki
Właściwy sposób żywienia zwierząt hodowlanych to podstawa wysokiej zdrowotności, prawidłowych parametrów rozrodu i wydajności.
4 października 2018 r., w Kujawsko-Pomorskim Ośrodku Doradztwa Rolniczego w Minikowie, odbyło się seminarium pod hasłem „INNOWACYJNE BIAŁKO”. Wzięli w nim udział także przedstawiciele naszej firmy.
Nauka w praktyce to tytuł konferencji, zorganizowanej przez Polską Federację Hodowców Bydła i Producentów Mleka w Piątnicy. Nasza firma promowała na niej komponenty ZUBR z linii Protina i Amirap.
Dobrostan krów uzależniony jest od wielu czynników. Należą do nich wygodne, czyste legowisko, prawidłowo oświetlona obora z dobrą wentylacją, gwarantowane miejsce przy stole paszowym oraz zbilansowana pasza.
Czym powinno wyróżniać się żywienie bydła? Z obserwacji i analizy ekspertów Ewrol wynika, że hodowcom bydła najbardziej zależy na tym, aby żywienie było efektywne, opłacalne oraz łatwe.
Od kilku lat Polska jest liderem w produkcji mięsa drobiowego. Rozwój produkcji drobiu rzeźnego oraz jego intensyfikacja stawiają nowe wyzwania, związane przede wszystkim z podwyższeniem jakości pasz. Wiąże się to z poprawą współczynnika FCR.
Dlaczego bezpieczeństwo białkowe jest tak ważne? Jaka jest rola tłuszczów w żywieniu bydła? Na czym polega innowacyjność białkowo-energetycznych komponentów Protina i Amirap? Odpowiedzi na te i wiele innych pytań usłyszeli uczestnicy konferencji.
Temat tłuszczu w żywieniu bydła, oczywisty dla producentów mleka w wielu krajach, w Polsce cały czas jest tematem kontrowersyjnym, obrośniętym mitami. Z czego wynikają błędne przekonania? Powodem jest często brak odpowiednich produktów.
Ponad 750 wystawców z 23 krajów, a wśród nich światowi potentaci branży rolniczej. Już w najbliższy piątek rozpocznie się XXV edycja największych na terenie Europy Środkowo-Wschodniej halowych wystaw rolniczych pod szyldem AGROTECH 2019.
Jak zwiększyć wydajność mleczną krów? Niezbędnym warunkiem do poprawienia rentowności produkcji mleka jest wprowadzenie do dawki żywieniowej komponentów zawierających odpowiednią ilość białka chronionego (by-pass).
Zwiększenie wydajności mlecznej krów, poprawienie rentowności hodowli trzody oraz drobiu, zapewnienie wysokiego poziomu zdrowotności stada, zwiększenie pobrania paszy - o korzyściach ze stosowania naturalnych komponentów paszowych Protina i Amirao.
Kazeina to główne białko mleka. Jej zawartość wynosi z reguły od 2,3 do 3,5 proc. Do grupy kazein należy przeszło dwadzieścia białek, które różnią się między sobą budową pierwszo-, drugo- i trzeciorzędową.
Z roku na rok rośnie zainteresowanie zdrową żywnością, uzyskiwaną w jak najbardziej naturalny sposób. Przejawem tego jest między innymi rezygnacja wielu sieci marketów działających w Polsce ze sprzedaży jaj pochodzących z chowu klatkowego.
W chowie wysokoprodukcyjnych zwierząt o wysokim potencjale genetycznym pokrycie potrzeb pokarmowych ma kluczowe znaczenie. Na szczególną uwagę zasługuje poziom energii w dawce pokarmowej.
Tylko teraz kupując zestaw paszowy Mleko 7 możesz odebrać praktyczny gadżet – wiadro do paszy.
Miło nam poinformować, że firma Agrolok uzyskała w ostatnim czasie certyfikat non GMO według standardu VLOG! Rosnący popyt na produkty wytworzone bez organizmów modyfikowanych genetycznie skłonił nas do rozpoczęcia w ubiegłym roku produkcji.
Zdrowotność prosiąt ma ogromny wpływ na rentowność prowadzonej produkcji. Niestety odchów osesków niesie ze sobą wiele problemów. Hodowca powinien wiedzieć, co zrobić by móc pochwalić się optymalną liczbą prosiąt urodzonych.
Stosowanie dodatkowej ilości tłuszczu w dawce pokarmowej przeznaczonej dla bydła mlecznego wciąż wzbudza liczne kontrowersje wśród hodowców oraz producentów pasz i dodatków paszowych.
Warto stawiać na krajowe źródła białka – zarówno jeśli chodzi o produkcję pasz, jak i pochodzenie samego surowca. O alternatywie dla tradycyjnych komponentów paszowych, podczas wizyty w ZUBR.
Wzrasta zapotrzebowanie na alternatywę dla tradycyjnych komponentów paszowych. Podczas wizyty w ZUBR w Osieku Minister Jan Krzysztof Ardanowski mówił o zmianach zachodzących na polskim rynku paszowym.
Prowadzisz stado bydła? Opracowaliśmy dla Ciebie przydatny organizer! Przedstawiamy nowość w naszej ofercie - Stadoplaner, praktyczne narzędzie wspierające prowadzenie hodowli krów mlecznych! Teraz możesz zyskać taki organizer jedynie za 1 zł.
Świąteczna moc prezentów. Grudzień tuż, tuż, a wraz z nimi nie jedna, a dwie niespodzianki dla hodowców. Już dziś zapoznaj się z naszymi Akcjami Rynkowymi: “Stadodpaner na Mikołajki” oraz “Smakowite święta”. Zainteresowany?
Najnowsza publikacja „Smakowita podstawa produkcji”, specjalnie dla hodowców bydła już dostępna w wersji on-line! W katalogu opisujemy bestsellerowe odmiany kukurydzy i traw, obecne w naszej ofercie.
Białko to jeden z kluczowych składników w żywieniu krów. Zasobność tego składnika w dawce pokarmowej ma zasadniczy wpływ na ilość produkowanego przez krowę mleka, jednak aby osiągnąć wysoki poziom produkcji mlecznej.
Rozkład białka paszowego w żwaczu jest niezbędny do jego prawidłowego funkcjonowania. Jednak białko, które pochodzi z: większości pasz, kiszonek z traw, roślin motylkowych, śruty zbożowej, czy poekstrakcyjnej śruty rzepakowej.
Już dziś zadbaj o swoją hodowlę krów mlecznych. W jaki sposób? Poznaj nową akcję: „Tłusty Czwartek dla stada”. Zobacz więcej szczegółów promocji.
Większość hodowców krów mlecznych dąży do utrzymania stabilnego poziomu produkcji bez nieprzewidzianych wydatków. Na osiągnięcie tego celu w bardzo dużym stopniu wpływa status zdrowotny stada i prawidłowo funkcjonujący rozród krów.
#PostawNaPolskieBiałko w żywieniu zwierząt gospodarskich i wybierz Protinę i Amirap! Poddane unikatowym procesom obróbki, pozbawione substancji chemicznych, skomponowane z myślą o potrzebach współczesnych zwierząt gospodarskich.
Od 15 do 19 czerwca przy zakupie produktu linii Protina lub Amirap, oprócz najwyższej jakości białka i energii w dawce, możesz otrzymać inny produkt paszowy z oferty Agroloku za 1 zł!
Pojawienie się upałów znacząco wpływa na powstanie stresu cieplnego u krów mlecznych, który powoduje m.in. osłabienie kondycji zwierząt i wyraźne zmniejszenie wydajności produkcyjnej.
Od 6 do 10 lipca potrwa promocja, w ramach której do zakupu produktów linii Protina i Amirap załączamy upominek w postaci czapki, bluzy lub kurtki - w zależności od kwoty zakupu
Poziom białka w dawce pokarmowej krów ma decydujący wpływ na ich wydajność. Widać to wyraźnie wiosną w trakcie żywienia pastwiskowego. Młoda zielonka pastwiskowa jest bogata w białko, które stymuluje krowy do produkcji mleka.
Wyprodukowane na terenie kraju z polskich surowców. To wymagania, które musi spełniać artykuł ze znakiem: „Produkt polski” zgodnie z Rozporządzeniem wydanym przez Ministerstwo Rolnictwa. W gronie polskich produktów znajdują się komponenty Amirap.
Zamów Protinę i Amirap w bezpiecznym terminie – przed świętami, a następnie odbierz od nas gwiazdkowy upominek!
Panujące obecnie trendy w hodowli bydła mlecznego kierują prace hodowlane w kierunku zwiększenia wydajności stada. Tak samo ważne jest zdrowie zwierząt, które gwarantuje im długowieczność.
Katalog Krowa pt. "Wydajne i zdrowe stado” pokazuje, jak zadbać o zdrowie krów nie tracąc na wydajności.
Co hodowcy bydła mogą zyskać dzięki żywieniu? Zwłaszcza takim, które wydobywa cały potencjał genetyczny zwierząt. Na tym skupili się eksperci i prelegenci w trakcie czwartkowej konferencji: „Komponenty paszowe dla bydła – możliwości obecnych czasów”.
Stado może więcej – to nie jedno z chwytliwych haseł reklamowych, ale efekt postępu genetycznego, który nastąpił w przeciągu ostatnich kilkudziesięciu lat. O tym jak przekuć rozwój hodowlany w zysk rozmawiano podczas konferencji w Ciechanowcu.
Zagrożenia, szanse, prewencja i nowe możliwości w produkcji drobiu –to główne tematy poruszone w trakcie odbywającej się 30 września w Górznie konferencji pt.: Komponenty paszowe dla drobiu – możliwości obecnych czasów.
Pasze generują największe wydatki w stadzie, dlatego możliwe oszczędności znacząco wpływają na wzrost opłacalności całej produkcji – podkreśla Sebastian Wolny, hodowca krów mlecznych z województwa opolskiego.
Nie sztuką jest produkować mleko. Zyski biorą się z prawidłowych parametrów, które wraz z dostarczaną ilością, decydują o jego cenie – podkreśla Włodzimierz Jabłoński, hodowca krów z gminy Wartkowice.
Liczba komórek somatycznych, która nie powinna przekraczać 400 tys./ml, jest jednym z parametrów odzwierciedlających stan zdrowia krów. Wpływ na nią mają czynniki środowiskowe, chorobowe i przede wszystkim – żywieniowe.
Komponenty paszowe Prosoja i Amirap poruszyły rynek paszowy. Ich innowacyjny charakter wprowadza zupełnie nowe spojrzenie na żywienie zwierząt gospodarskich. Dlatego, aby ułatwić klientom kontakt z producentem, uruchomiliśmy Ewro Serwis.
Zwiększenie wydajności mlecznej krów, poprawienie rentowności hodowli trzody oraz drobiu, zapewnienie wysokiego poziomu zdrowotności stada, zwiększenie pobrania paszy — o korzyściach ze stosowania naturalnych komponentów paszowych Prosoja i Amirap.
Właściwy sposób żywienia zwierząt hodowlanych to podstawa wysokiej zdrowotności, prawidłowych parametrów rozrodu i wydajności.
Coraz częściej poruszany jest temat opłacalności chowu bydła mlecznego oraz całego sektora rolniczego. Koszty produkcji rolnej rosną, jednak pojedynczy hodowca nie ma na nie bezpośredniego wpływu.
Zakład Uszlachetniania Białka Roślinnego (ZUBR) w Osieku uruchomił nową linię produkcyjną. Wzrosła nie tylko ilość dostępnych produktów, ale również zapotrzebowanie na surowce.
Opłacalność chowu bydła mlecznego w dużej mierze zależy od ilości i jakości wyprodukowanego mleka. Na szczęście hodowcy mogą wpływać nie tylko na jakość pozyskiwanego surowca, ale także jego ilość.