Amirap Standard 33-7 BEZ GMO 1000kg
Wenn Sie das Produkt kaufen möchten oder Informationen zur Verfügbarkeit dieses Produktes wünschen, richten Sie Ihre Anfrage bitte über das Kontaktformular unter “Kontakt” an unser Sales Team.
Opis produktu
Amirap Standard to unikatowy i nowoczesny komponent paszowy, który idealnie wkomponowuje się w dawki dla wszystkich grup zwierząt. Nasiona rzepaku podlegające unikatowej obróbce zapewniają wysoką jakość i efektywność produktu. Odpowiednia temperatura stosowana w procesie ZUBR oraz użycie pary wodnej w procesie kondycjonowania gwarantują zachowanie wysokiej strawności białka (około 90%) oraz wysoką smakowitość. Dodatkowo, Amirap Standard posiada wyższą energię niż tradycyjny komponent rzepakowy.
Typ: nasiona rzepaku tłoczone, podwójnie kondycjonowane, strukturyzowane
Przeznaczenie: komponent paszowy powstały w wieloetapowym procesie ZUBR, przeznaczony dla bydła mlecznego i opasowego, tuczników i loch oraz wszystkich grup drobiu
Główne zalety:
- bydło:
- wyższa mleczność krów
- lepsze parametry mleka
- zdrowe, spokojne i umięśnione opasy
- drób:
- bogaty w aminokwasy siarkowe, m.in. metioninę
- źródło dodatkowej energii
- realny wpływ na redukcję kosztów produkcyjnych
- trzoda chlewna:
- poprawa mięsności, dzięki zawartości metioniny
- niskie zużycie paszy na 1 kg przyrostu, dzięki wysokiej strawności białka
- usprawnienie działania przewodu pokarmowego, dzięki zawartości włókna
Skład, % udział:
- białko – 33%
- tłuszcz – 7%
- energia netto laktacji (NEL) – 7,5-8 MJ/kg
- energia metaboliczna dla opasów – 11,5 MJ/kg
Zalecany udział w dawce dziennej:
- bydło mleczne i opasowe: 1-4 kg
- brojlery kurze: do 10%
- indyki: do 12%
- nioski: do 15%
- tuczniki: do 15%
- lochy niskoprośne: do 7%
- lochy karmiące: do 15%
Opakowanie: big bag 1000 kg
Opis dla bydła.
Opis dla drobiu.
Opis dla trzody.
Polecane
Do pobrania
Amirap Standard 33-7 NON GMO 1000 kg (ulotka)
Opinie
Szczegóły w regulaminie.
Poradniki
Czym powinno wyróżniać się żywienie bydła? Z obserwacji i analizy ekspertów Ewrol wynika, że hodowcom bydła najbardziej zależy na tym, aby żywienie było efektywne, opłacalne oraz łatwe.
Od kilku lat Polska jest liderem w produkcji mięsa drobiowego. Rozwój produkcji drobiu rzeźnego oraz jego intensyfikacja stawiają nowe wyzwania, związane przede wszystkim z podwyższeniem jakości pasz. Wiąże się to z poprawą współczynnika FCR.
Dlaczego bezpieczeństwo białkowe jest tak ważne? Jaka jest rola tłuszczów w żywieniu bydła? Na czym polega innowacyjność białkowo-energetycznych komponentów Protina i Amirap? Odpowiedzi na te i wiele innych pytań usłyszeli uczestnicy konferencji.
Temat tłuszczu w żywieniu bydła, oczywisty dla producentów mleka w wielu krajach, w Polsce cały czas jest tematem kontrowersyjnym, obrośniętym mitami. Z czego wynikają błędne przekonania? Powodem jest często brak odpowiednich produktów.
Ponad 750 wystawców z 23 krajów, a wśród nich światowi potentaci branży rolniczej. Już w najbliższy piątek rozpocznie się XXV edycja największych na terenie Europy Środkowo-Wschodniej halowych wystaw rolniczych pod szyldem AGROTECH 2019.
Zwiększenie wydajności mlecznej krów, poprawienie rentowności hodowli trzody oraz drobiu, zapewnienie wysokiego poziomu zdrowotności stada, zwiększenie pobrania paszy - o korzyściach ze stosowania naturalnych komponentów paszowych Protina i Amirao.
Kazeina to główne białko mleka. Jej zawartość wynosi z reguły od 2,3 do 3,5 proc. Do grupy kazein należy przeszło dwadzieścia białek, które różnią się między sobą budową pierwszo-, drugo- i trzeciorzędową.
Z roku na rok rośnie zainteresowanie zdrową żywnością, uzyskiwaną w jak najbardziej naturalny sposób. Przejawem tego jest między innymi rezygnacja wielu sieci marketów działających w Polsce ze sprzedaży jaj pochodzących z chowu klatkowego.
W chowie wysokoprodukcyjnych zwierząt o wysokim potencjale genetycznym pokrycie potrzeb pokarmowych ma kluczowe znaczenie. Na szczególną uwagę zasługuje poziom energii w dawce pokarmowej.
Tylko teraz kupując zestaw paszowy Mleko 7 możesz odebrać praktyczny gadżet – wiadro do paszy.
Miło nam poinformować, że firma Agrolok uzyskała w ostatnim czasie certyfikat non GMO według standardu VLOG! Rosnący popyt na produkty wytworzone bez organizmów modyfikowanych genetycznie skłonił nas do rozpoczęcia w ubiegłym roku produkcji.
Zdrowotność prosiąt ma ogromny wpływ na rentowność prowadzonej produkcji. Niestety odchów osesków niesie ze sobą wiele problemów. Hodowca powinien wiedzieć, co zrobić by móc pochwalić się optymalną liczbą prosiąt urodzonych.
Stosowanie dodatkowej ilości tłuszczu w dawce pokarmowej przeznaczonej dla bydła mlecznego wciąż wzbudza liczne kontrowersje wśród hodowców oraz producentów pasz i dodatków paszowych.
Warto stawiać na krajowe źródła białka – zarówno jeśli chodzi o produkcję pasz, jak i pochodzenie samego surowca. O alternatywie dla tradycyjnych komponentów paszowych, podczas wizyty w ZUBR.
Wzrasta zapotrzebowanie na alternatywę dla tradycyjnych komponentów paszowych. Podczas wizyty w ZUBR w Osieku Minister Jan Krzysztof Ardanowski mówił o zmianach zachodzących na polskim rynku paszowym.
Prowadzisz stado bydła? Opracowaliśmy dla Ciebie przydatny organizer! Przedstawiamy nowość w naszej ofercie - Stadoplaner, praktyczne narzędzie wspierające prowadzenie hodowli krów mlecznych! Teraz możesz zyskać taki organizer jedynie za 1 zł.
Świąteczna moc prezentów. Grudzień tuż, tuż, a wraz z nimi nie jedna, a dwie niespodzianki dla hodowców. Już dziś zapoznaj się z naszymi Akcjami Rynkowymi: “Stadodpaner na Mikołajki” oraz “Smakowite święta”. Zainteresowany?
Najnowsza publikacja „Smakowita podstawa produkcji”, specjalnie dla hodowców bydła już dostępna w wersji on-line! W katalogu opisujemy bestsellerowe odmiany kukurydzy i traw, obecne w naszej ofercie.
#PostawNaPolskieBiałko w żywieniu zwierząt gospodarskich i wybierz Protinę i Amirap! Poddane unikatowym procesom obróbki, pozbawione substancji chemicznych, skomponowane z myślą o potrzebach współczesnych zwierząt gospodarskich.
Od 15 do 19 czerwca przy zakupie produktu linii Protina lub Amirap, oprócz najwyższej jakości białka i energii w dawce, możesz otrzymać inny produkt paszowy z oferty Agroloku za 1 zł!
Dobra, powtarzalna struktura, zielonkawy kolor, nęcący zwierzęta zapach – taki powinien być idealny komponent rzepakowy. Odpowiedzią na oczekiwania hodowcy i potrzeby pokarmowe zwierząt.
Pojawienie się upałów znacząco wpływa na powstanie stresu cieplnego u krów mlecznych, który powoduje m.in. osłabienie kondycji zwierząt i wyraźne zmniejszenie wydajności produkcyjnej.
Od 6 do 10 lipca potrwa promocja, w ramach której do zakupu produktów linii Protina i Amirap załączamy upominek w postaci czapki, bluzy lub kurtki - w zależności od kwoty zakupu
Poziom białka w dawce pokarmowej krów ma decydujący wpływ na ich wydajność. Widać to wyraźnie wiosną w trakcie żywienia pastwiskowego. Młoda zielonka pastwiskowa jest bogata w białko, które stymuluje krowy do produkcji mleka.
Wyprodukowane na terenie kraju z polskich surowców. To wymagania, które musi spełniać artykuł ze znakiem: „Produkt polski” zgodnie z Rozporządzeniem wydanym przez Ministerstwo Rolnictwa. W gronie polskich produktów znajdują się komponenty Amirap.
Zamów Protinę i Amirap w bezpiecznym terminie – przed świętami, a następnie odbierz od nas gwiazdkowy upominek!
Surowce rzepakowe ze względu na profil aminokwasowy są dobrym uzupełnieniem dawki pokarmowej dla trzody chlewnej i z powodzeniem mogą być stosowane jako alternatywa dla tradycyjnych komponentów sojowych.
Katalog Krowa pt. "Wydajne i zdrowe stado” pokazuje, jak zadbać o zdrowie krów nie tracąc na wydajności.
60% kosztów w produkcji bydła mięsnego stanowi żywienie, dlatego opłaca się szukać nowych rozwiązań w dawce – podkreśla Kamil Polachowski. W jaki sposób hodowca z Kujaw poprawił ekonomikę chowu opasów w obrębie swojego gospodarstwa?
Włókno stanowi kluczowy i jednocześnie niezastąpiony składnik dawki pokarmowej tuczników. Ze względu na budowę układu pokarmowego trzody, zwierzęta te, przy jego niedoborze, nie są w stanie właściwie trawić pasz.
Co hodowcy bydła mogą zyskać dzięki żywieniu? Zwłaszcza takim, które wydobywa cały potencjał genetyczny zwierząt. Na tym skupili się eksperci i prelegenci w trakcie czwartkowej konferencji: „Komponenty paszowe dla bydła – możliwości obecnych czasów”.
Stado może więcej – to nie jedno z chwytliwych haseł reklamowych, ale efekt postępu genetycznego, który nastąpił w przeciągu ostatnich kilkudziesięciu lat. O tym jak przekuć rozwój hodowlany w zysk rozmawiano podczas konferencji w Ciechanowcu.
Zagrożenia, szanse, prewencja i nowe możliwości w produkcji drobiu –to główne tematy poruszone w trakcie odbywającej się 30 września w Górznie konferencji pt.: Komponenty paszowe dla drobiu – możliwości obecnych czasów.
W warunkach niestabilnej sytuacji na rynku trzody, hodowcy poszukują rozwiązań umożliwiających utrzymanie opłacalności chowu. Spośród czynników, na które realnie mają wpływ, na pierwszy plan wysuwa się żywienie.
Odpowiednio przetworzone nasiona rzepaku z powodzeniem można stosować w produkcji trzody chlewnej. Dzięki temu stanowią one realną alternatywę dla importowanej śruty sojowej i jednocześnie pozwalają w bezpieczny sposób wykorzystać możliwości stada.
Komponenty paszowe Prosoja i Amirap poruszyły rynek paszowy. Ich innowacyjny charakter wprowadza zupełnie nowe spojrzenie na żywienie zwierząt gospodarskich. Dlatego, aby ułatwić klientom kontakt z producentem, uruchomiliśmy Ewro Serwis.
Zwiększenie wydajności mlecznej krów, poprawienie rentowności hodowli trzody oraz drobiu, zapewnienie wysokiego poziomu zdrowotności stada, zwiększenie pobrania paszy — o korzyściach ze stosowania naturalnych komponentów paszowych Prosoja i Amirap.
Właściwy sposób żywienia zwierząt hodowlanych to podstawa wysokiej zdrowotności, prawidłowych parametrów rozrodu i wydajności.
Coraz częściej poruszany jest temat opłacalności chowu bydła mlecznego oraz całego sektora rolniczego. Koszty produkcji rolnej rosną, jednak pojedynczy hodowca nie ma na nie bezpośredniego wpływu.
Prawidłowe żywienie tuczników polega na dostarczeniu wszystkich niezbędnych składników pokarmowych w ilościach odpowiadających ich zapotrzebowaniu w danym okresie tuczu.
W czasach, gdy pojęcie opłacalności ma szczególne znaczenie, warto zwrócić uwagę na to, jak ją zwiększyć. Jednym z aspektów, na które hodowcy mogą mieć realny wpływ, jest ilość i jakość mleka.
Zakład Uszlachetniania Białka Roślinnego (ZUBR) w Osieku uruchomił nową linię produkcyjną. Wzrosła nie tylko ilość dostępnych produktów, ale również zapotrzebowanie na surowce.
Na przestrzeni lat zarówno genetyka roślin, jak i zwierząt, zmienia się dynamicznie. Zmianie ulega również struktura zasiewów roślin i stad krów mlecznych. Rośliną, która dominuje w żywieniu bydła, jest kukurydza w postaci kiszonki z całych roślin.
Początek roku upłynął pod znakiem wielu spotkań terenowych z klientami firmy Agrolok, które odbywały się pod nazwą Technologia Novis – opłacalny chów świń.
Opłacalność chowu bydła mlecznego w dużej mierze zależy od ilości i jakości wyprodukowanego mleka. Na szczęście hodowcy mogą wpływać nie tylko na jakość pozyskiwanego surowca, ale także jego ilość.
Jak duży wpływ na poprawę parametrów ma dawkowanie dopasowane do konkretnego stada? Czy warto stosować produkty pochodzące od jednego producenta? Jakie korzyści można osiągnąć stosując odpowiednio dobrane produkty?