Prosoja Fat 34-19 BEZ GMO 1000kg
Wenn Sie das Produkt kaufen möchten oder Informationen zur Verfügbarkeit dieses Produktes wünschen, richten Sie Ihre Anfrage bitte über das Kontaktformular unter “Kontakt” an unser Sales Team.
Opis produktu
Prosoja Fat 34-19 to unikalny i nowoczesny komponent paszowy, który idealnie wkomponowuje się w dawki dla wszystkich grup żywieniowych. Pełnotłuste nasiona podlegające wieloetapowej obróbce zapewniają wysoką jakość produktu. Odpowiednia temperatura stosowana w procesie ZUBR oraz użycie pary wodnej gwarantuje zachowanie rewelacyjnej strawności białka oraz aminokwasów, szczególnie tych egzogennych, tak cennych i niezbędnych w żywieniu zwierząt monogastrycznych (m.in. trzoda chlewna i drób).
Prosoja Fat 34-19 to również produkt o wysokim procencie zaolejenia, gdyż cały tłuszcz, który zawierają nasiona soi, zostaje zachowany (19%), proces ZUBR nadaje mu tylko lepszą przyswajalność (ponad 90%), co jest niezmiernie istotne w przypadku najmłodszych grup zwierząt. Dzięki całkowitemu braku chemicznych substancji (standardowo używanych w procesie ekstrakcji oleju) produkt charakteryzuje wysoka smakowitość i apetyczny zapach. Zawarte w nim naturalne barwniki bezpośrednio wpływają na wybarwienie zarówno żółtek jaj, jak i mięsa pochodzącego od zwierząt karmionych Prosoją Fat.
Proces ZUBR został tak opracowany, by zachować maksymalną ilość naturalnie występujących witamin w nasionach soi, które proces ekstrakcji i ługowania w całości niszczy. Wszystkie produkty z fabryki ZUBR wytwarzane są z roślin niemodyfikowanych genetycznie.
Typ: Soja pełnotłusta, kondycjonowana, obrabiana hydrotermicznie, ekspandowana, strukturyzowana
Przeznaczenie: Uniwersalny komponent paszowy, powstały w wieloetapowym procesie ZUBR, przeznaczony dla wszystkich grup zwierząt.
Główne zalety:
- szybszy tucz zwierząt / wyższa mleczność / wyższa nieśność /
- mniej upadków
- lepsze parametry mleka
- zdrowe i długowieczne zwierzęta
Skład % udział:
- PROFAT: 53%
- białko: 34%
- tłuszcz: 19%
- białko strawne: 32,3%
- tłuszcz strawny: 17%
Zalecany udział w dawce dziennej:
- drób: 15-35%
- tuczniki: 5-10%
- lochy niskoprośne: 2%
- lochy wysokoprośne:15%
- bydło: 1-2 kg/szt./dzień
Opakowanie: big bag 1000 kg
Polecane
Opinie
Szczegóły w regulaminie.
Poradniki
Na czym polega innowacyjność technologii, wykorzystywanej w Zakładzie Uszlachetniania Białka Roślinnego? Przede wszystkim na połączeniu dwóch linii technologicznych – linii obróbki hydrotermicznej z linią tłoczenia oleju.
Rosnąca populacja ludzi na Ziemi i bogacenie się społeczeństw większości krajów powoduje wzrost spożycia mięsa, zwłaszcza drobiowego.
Właściwy sposób żywienia zwierząt hodowlanych to podstawa wysokiej zdrowotności, prawidłowych parametrów rozrodu i wydajności.
4 października 2018 r., w Kujawsko-Pomorskim Ośrodku Doradztwa Rolniczego w Minikowie, odbyło się seminarium pod hasłem „INNOWACYJNE BIAŁKO”. Wzięli w nim udział także przedstawiciele naszej firmy.
Dwa produkty z oferty Agroloku zostały wyróżnione w tegorocznej edycji prestiżowego konkursu organizowanego przez miesięcznik Farmer i portal Farmer.pl. Dzięki głosom internautów tytuł „Innowacyjny Produkt Rolniczy 2018” w kategorii „Pasze i dodatki"
Nauka w praktyce to tytuł konferencji, zorganizowanej przez Polską Federację Hodowców Bydła i Producentów Mleka w Piątnicy. Nasza firma promowała na niej komponenty ZUBR z linii Protina i Amirap.
Dobrostan krów uzależniony jest od wielu czynników. Należą do nich wygodne, czyste legowisko, prawidłowo oświetlona obora z dobrą wentylacją, gwarantowane miejsce przy stole paszowym oraz zbilansowana pasza.
Czym powinno wyróżniać się żywienie bydła? Z obserwacji i analizy ekspertów Ewrol wynika, że hodowcom bydła najbardziej zależy na tym, aby żywienie było efektywne, opłacalne oraz łatwe.
Od kilku lat Polska jest liderem w produkcji mięsa drobiowego. Rozwój produkcji drobiu rzeźnego oraz jego intensyfikacja stawiają nowe wyzwania, związane przede wszystkim z podwyższeniem jakości pasz. Wiąże się to z poprawą współczynnika FCR.
Dlaczego bezpieczeństwo białkowe jest tak ważne? Jaka jest rola tłuszczów w żywieniu bydła? Na czym polega innowacyjność białkowo-energetycznych komponentów Protina i Amirap? Odpowiedzi na te i wiele innych pytań usłyszeli uczestnicy konferencji.
Temat tłuszczu w żywieniu bydła, oczywisty dla producentów mleka w wielu krajach, w Polsce cały czas jest tematem kontrowersyjnym, obrośniętym mitami. Z czego wynikają błędne przekonania? Powodem jest często brak odpowiednich produktów.
Ponad 750 wystawców z 23 krajów, a wśród nich światowi potentaci branży rolniczej. Już w najbliższy piątek rozpocznie się XXV edycja największych na terenie Europy Środkowo-Wschodniej halowych wystaw rolniczych pod szyldem AGROTECH 2019.
Zwiększenie wydajności mlecznej krów, poprawienie rentowności hodowli trzody oraz drobiu, zapewnienie wysokiego poziomu zdrowotności stada, zwiększenie pobrania paszy - o korzyściach ze stosowania naturalnych komponentów paszowych Protina i Amirao.
Kazeina to główne białko mleka. Jej zawartość wynosi z reguły od 2,3 do 3,5 proc. Do grupy kazein należy przeszło dwadzieścia białek, które różnią się między sobą budową pierwszo-, drugo- i trzeciorzędową.
Z roku na rok rośnie zainteresowanie zdrową żywnością, uzyskiwaną w jak najbardziej naturalny sposób. Przejawem tego jest między innymi rezygnacja wielu sieci marketów działających w Polsce ze sprzedaży jaj pochodzących z chowu klatkowego.
W chowie wysokoprodukcyjnych zwierząt o wysokim potencjale genetycznym pokrycie potrzeb pokarmowych ma kluczowe znaczenie. Na szczególną uwagę zasługuje poziom energii w dawce pokarmowej.
Tylko teraz kupując zestaw paszowy Mleko 7 możesz odebrać praktyczny gadżet – wiadro do paszy.
Miło nam poinformować, że firma Agrolok uzyskała w ostatnim czasie certyfikat non GMO według standardu VLOG! Rosnący popyt na produkty wytworzone bez organizmów modyfikowanych genetycznie skłonił nas do rozpoczęcia w ubiegłym roku produkcji.
Zdrowotność prosiąt ma ogromny wpływ na rentowność prowadzonej produkcji. Niestety odchów osesków niesie ze sobą wiele problemów. Hodowca powinien wiedzieć, co zrobić by móc pochwalić się optymalną liczbą prosiąt urodzonych.
Stosowanie dodatkowej ilości tłuszczu w dawce pokarmowej przeznaczonej dla bydła mlecznego wciąż wzbudza liczne kontrowersje wśród hodowców oraz producentów pasz i dodatków paszowych.
Stanowi realną szansę na wzmocnienie krajowej produkcji białka roślinnego, a o jej uprawie mówi się, że jest przyszłością krajowego rolnictwa. Polska soja, bo o niej mowa, była głównym tematem spotkania, które 4 września odbyło się w Osieku.
Wykorzystanie potencjału sojowego na krajowym rynku, nowoczesne odmiany, odpowiednia agrotechnika - informacji na te tematy dostarczyło wrześniowe spotkanie: Buduj z nami szlak polskiej soi. Jak konkretnie wyglądała konferencja?
Warto stawiać na krajowe źródła białka – zarówno jeśli chodzi o produkcję pasz, jak i pochodzenie samego surowca. O alternatywie dla tradycyjnych komponentów paszowych, podczas wizyty w ZUBR.
Wzrasta zapotrzebowanie na alternatywę dla tradycyjnych komponentów paszowych. Podczas wizyty w ZUBR w Osieku Minister Jan Krzysztof Ardanowski mówił o zmianach zachodzących na polskim rynku paszowym.
Prowadzisz stado bydła? Opracowaliśmy dla Ciebie przydatny organizer! Przedstawiamy nowość w naszej ofercie - Stadoplaner, praktyczne narzędzie wspierające prowadzenie hodowli krów mlecznych! Teraz możesz zyskać taki organizer jedynie za 1 zł.
Świąteczna moc prezentów. Grudzień tuż, tuż, a wraz z nimi nie jedna, a dwie niespodzianki dla hodowców. Już dziś zapoznaj się z naszymi Akcjami Rynkowymi: “Stadodpaner na Mikołajki” oraz “Smakowite święta”. Zainteresowany?
Najnowsza publikacja „Smakowita podstawa produkcji”, specjalnie dla hodowców bydła już dostępna w wersji on-line! W katalogu opisujemy bestsellerowe odmiany kukurydzy i traw, obecne w naszej ofercie.
Prawidłowy przebieg ciąży u bydła wpływa na opłacalność zarówno produkcji mlecznej, jak i mięsnej. W związku z tym celem każdego hodowcy jest uzyskanie od zwierząt jak największej liczby potomstwa, które zostanie przeznaczone do dalszej hodowli.
Wstrzymanie udoju krowy związane z zasuszeniem to dla zwierząt okres odpoczynku od intensywnej produkcji mleka, a także czas regeneracji oraz przygotowania organizmu do wycielenia i kolejnej laktacji.
Już dziś zadbaj o swoją hodowlę krów mlecznych. W jaki sposób? Poznaj nową akcję: „Tłusty Czwartek dla stada”. Zobacz więcej szczegółów promocji.
Dostosowanie dawki pokarmowej do potrzeb loch w poszczególnych etapach ciąży to jeden z najważniejszych czynników, który wpływa na ich późniejsze użytkowanie, a także liczebność i zdrowotność uzyskanych prosiąt.
Na przestrzeni lat, prace hodowlane prowadzone na zwierzętach pozwoliły na uzyskanie linii brojlerów, wymagających wysokiej koncentracji energii w mieszance, wynoszącej około 2800 - 3100 kcal/kg, w zależności od okresu odchowu ptaków.
Większość hodowców krów mlecznych dąży do utrzymania stabilnego poziomu produkcji bez nieprzewidzianych wydatków. Na osiągnięcie tego celu w bardzo dużym stopniu wpływa status zdrowotny stada i prawidłowo funkcjonujący rozród krów.
#PostawNaPolskieBiałko w żywieniu zwierząt gospodarskich i wybierz Protinę i Amirap! Poddane unikatowym procesom obróbki, pozbawione substancji chemicznych, skomponowane z myślą o potrzebach współczesnych zwierząt gospodarskich.
Prawidłowe zarządzanie stadem. Nie jest to proste zadanie. Wraz ze wzrostem mleczności hodowca musi stawić czoło również dodatkowym wyzwaniom. Niestety, im wydajniejsze krowy, tym ich większa podatność na różne choroby i schorzenia.
Od 15 do 19 czerwca przy zakupie produktu linii Protina lub Amirap, oprócz najwyższej jakości białka i energii w dawce, możesz otrzymać inny produkt paszowy z oferty Agroloku za 1 zł!
Pojawienie się upałów znacząco wpływa na powstanie stresu cieplnego u krów mlecznych, który powoduje m.in. osłabienie kondycji zwierząt i wyraźne zmniejszenie wydajności produkcyjnej.
Od 6 do 10 lipca potrwa promocja, w ramach której do zakupu produktów linii Protina i Amirap załączamy upominek w postaci czapki, bluzy lub kurtki - w zależności od kwoty zakupu
Wzrost wydajności mlecznej oraz rozwój genetyki poprzez rozród, przy jednoczesnym zachowaniu odpowiedniego statusu zdrowotnego – to główne wyznaczniki nowoczesnego i opłacalnego chowu bydła mlecznego.
Poziom białka w dawce pokarmowej krów ma decydujący wpływ na ich wydajność. Widać to wyraźnie wiosną w trakcie żywienia pastwiskowego. Młoda zielonka pastwiskowa jest bogata w białko, które stymuluje krowy do produkcji mleka.
Żywienie to czynnik, który w największym stopniu decyduje o opłacalności produkcji trzody chlewnej. Aby w pełni przełożyć potencjał zwierząt na zysk, należy dostarczyć składniki odpowiadające na zapotrzebowanie tego gatunku.
Coraz częściej plantatorzy szukają sprawdzonych informacji na temat soi w Polsce. Czy uprawa na polu się uda? Co zrobić, aby podnieść jej opłacalność? Odpowiedzi dostarcza wydarzenie: „Soja pod lupą”. Specjalnie dla Was wideorealcje ze spotkania.
Zamów Protinę i Amirap w bezpiecznym terminie – przed świętami, a następnie odbierz od nas gwiazdkowy upominek!
Katalog Krowa pt. "Wydajne i zdrowe stado” pokazuje, jak zadbać o zdrowie krów nie tracąc na wydajności.
Stado może więcej – to nie jedno z chwytliwych haseł reklamowych, ale efekt postępu genetycznego, który nastąpił w przeciągu ostatnich kilkudziesięciu lat. O tym jak przekuć rozwój hodowlany w zysk rozmawiano podczas konferencji w Ciechanowcu.
Zagrożenia, szanse, prewencja i nowe możliwości w produkcji drobiu –to główne tematy poruszone w trakcie odbywającej się 30 września w Górznie konferencji pt.: Komponenty paszowe dla drobiu – możliwości obecnych czasów.
Nie sztuką jest produkować mleko. Zyski biorą się z prawidłowych parametrów, które wraz z dostarczaną ilością, decydują o jego cenie – podkreśla Włodzimierz Jabłoński, hodowca krów z gminy Wartkowice.
Komponenty paszowe Prosoja i Amirap poruszyły rynek paszowy. Ich innowacyjny charakter wprowadza zupełnie nowe spojrzenie na żywienie zwierząt gospodarskich. Dlatego, aby ułatwić klientom kontakt z producentem, uruchomiliśmy Ewro Serwis.
Zwiększenie wydajności mlecznej krów, poprawienie rentowności hodowli trzody oraz drobiu, zapewnienie wysokiego poziomu zdrowotności stada, zwiększenie pobrania paszy — o korzyściach ze stosowania naturalnych komponentów paszowych Prosoja i Amirap.
Właściwy sposób żywienia zwierząt hodowlanych to podstawa wysokiej zdrowotności, prawidłowych parametrów rozrodu i wydajności.
Zakład Uszlachetniania Białka Roślinnego (ZUBR) w Osieku uruchomił nową linię produkcyjną. Wzrosła nie tylko ilość dostępnych produktów, ale również zapotrzebowanie na surowce.
27 października w Elgiszewie przedstawiciele świata nauki, instytucji oraz specjaliści ds. żywienia i agrotechniki wzięli udział w konferencji zorganizowanej przez Stowarzyszenie Polska Soja przy współpracy z Agrolokiem.
Europa dąży do uniezależnienia się od importowanej śruty sojowej – w przypadku naszego kraju – głównie z Argentyny. Czy uniezależnienie polskiej produkcji mlecznej od importowanej śruty sojowej jest możliwe?
Opłacalność chowu bydła mlecznego w dużej mierze zależy od ilości i jakości wyprodukowanego mleka. Na szczęście hodowcy mogą wpływać nie tylko na jakość pozyskiwanego surowca, ale także jego ilość.
Hodowcy krów mlecznych często borykają się z problemem niedoborów białka i energii w okresie rozdojeniowym. Do czego prowadzą te problemy oraz jak sobie z nimi radzić?
Jak duży wpływ na poprawę parametrów ma dawkowanie dopasowane do konkretnego stada? Czy warto stosować produkty pochodzące od jednego producenta? Jakie korzyści można osiągnąć stosując odpowiednio dobrane produkty?