Prosoja olej sojowy BEZ GMO 935kg
Wenn Sie das Produkt kaufen möchten oder Informationen zur Verfügbarkeit dieses Produktes wünschen, richten Sie Ihre Anfrage bitte über das Kontaktformular unter “Kontakt” an unser Sales Team.
Opis produktu
Prosoja olej sojowy to nowoczesny, unikalny i wysokoenergetyczny komponent paszowy. Poprzez tłoczenie oleju wyłącznie na prasach mechanicznych i w niższym zakresie temperatur uzyskuje się wartościowy produkt, bogaty w kwasy tłuszczowe. Niskotemperaturowa obróbka pozwala na zachowanie aktywności witamin A, D, E i K, rozpuszczonych w oleju. W ZUBR nie stosuje się również ekstrakcji, dzięki czemu Prosoja olej sojowy nie zawiera pozostałości żadnych substancji chemicznych.
Typ: produkt towarzyszący z procesu tłoczenia ziaren soi
Przeznaczenie: Komponent wysokoenergetyczny, powstały w procesie tłoczenia ziaren soi na prasach mechanicznych w ZUBR, przeznaczony dla drobiu i trzody chlewnej.
Główne zalety:
- podnosi wartość energetyczną paszy
- zwiększa tempo przyrostów dziennych
- ogranicza pylenie pasz
- zmniejsza zużycie paszy na przyrost 1 kg masy ciała
Zalecany udział w dawce dziennej:
- prosięta, warchlaki, tuczniki i lochy karmiące - od 0,5% do 1-2% (5 - 20 kg na tonę paszy)
- brojlery, indyki - od 1% do 5-7% (10 - 70 kg na tonę paszy)
Opakowanie: paletopojemnik 935 kg
Polecane
Opinie
Szczegóły w regulaminie.
Poradniki
Czym powinno wyróżniać się żywienie bydła? Z obserwacji i analizy ekspertów Ewrol wynika, że hodowcom bydła najbardziej zależy na tym, aby żywienie było efektywne, opłacalne oraz łatwe.
Od kilku lat Polska jest liderem w produkcji mięsa drobiowego. Rozwój produkcji drobiu rzeźnego oraz jego intensyfikacja stawiają nowe wyzwania, związane przede wszystkim z podwyższeniem jakości pasz. Wiąże się to z poprawą współczynnika FCR.
Dlaczego bezpieczeństwo białkowe jest tak ważne? Jaka jest rola tłuszczów w żywieniu bydła? Na czym polega innowacyjność białkowo-energetycznych komponentów Protina i Amirap? Odpowiedzi na te i wiele innych pytań usłyszeli uczestnicy konferencji.
Temat tłuszczu w żywieniu bydła, oczywisty dla producentów mleka w wielu krajach, w Polsce cały czas jest tematem kontrowersyjnym, obrośniętym mitami. Z czego wynikają błędne przekonania? Powodem jest często brak odpowiednich produktów.
Ponad 750 wystawców z 23 krajów, a wśród nich światowi potentaci branży rolniczej. Już w najbliższy piątek rozpocznie się XXV edycja największych na terenie Europy Środkowo-Wschodniej halowych wystaw rolniczych pod szyldem AGROTECH 2019.
Zwiększenie wydajności mlecznej krów, poprawienie rentowności hodowli trzody oraz drobiu, zapewnienie wysokiego poziomu zdrowotności stada, zwiększenie pobrania paszy - o korzyściach ze stosowania naturalnych komponentów paszowych Protina i Amirao.
Kazeina to główne białko mleka. Jej zawartość wynosi z reguły od 2,3 do 3,5 proc. Do grupy kazein należy przeszło dwadzieścia białek, które różnią się między sobą budową pierwszo-, drugo- i trzeciorzędową.
W chowie wysokoprodukcyjnych zwierząt o wysokim potencjale genetycznym pokrycie potrzeb pokarmowych ma kluczowe znaczenie. Na szczególną uwagę zasługuje poziom energii w dawce pokarmowej.
Tylko teraz kupując zestaw paszowy Mleko 7 możesz odebrać praktyczny gadżet – wiadro do paszy.
Miło nam poinformować, że firma Agrolok uzyskała w ostatnim czasie certyfikat non GMO według standardu VLOG! Rosnący popyt na produkty wytworzone bez organizmów modyfikowanych genetycznie skłonił nas do rozpoczęcia w ubiegłym roku produkcji.
Zdrowotność prosiąt ma ogromny wpływ na rentowność prowadzonej produkcji. Niestety odchów osesków niesie ze sobą wiele problemów. Hodowca powinien wiedzieć, co zrobić by móc pochwalić się optymalną liczbą prosiąt urodzonych.
Stosowanie dodatkowej ilości tłuszczu w dawce pokarmowej przeznaczonej dla bydła mlecznego wciąż wzbudza liczne kontrowersje wśród hodowców oraz producentów pasz i dodatków paszowych.
Stanowi realną szansę na wzmocnienie krajowej produkcji białka roślinnego, a o jej uprawie mówi się, że jest przyszłością krajowego rolnictwa. Polska soja, bo o niej mowa, była głównym tematem spotkania, które 4 września odbyło się w Osieku.
Wykorzystanie potencjału sojowego na krajowym rynku, nowoczesne odmiany, odpowiednia agrotechnika - informacji na te tematy dostarczyło wrześniowe spotkanie: Buduj z nami szlak polskiej soi. Jak konkretnie wyglądała konferencja?
Warto stawiać na krajowe źródła białka – zarówno jeśli chodzi o produkcję pasz, jak i pochodzenie samego surowca. O alternatywie dla tradycyjnych komponentów paszowych, podczas wizyty w ZUBR.
Wzrasta zapotrzebowanie na alternatywę dla tradycyjnych komponentów paszowych. Podczas wizyty w ZUBR w Osieku Minister Jan Krzysztof Ardanowski mówił o zmianach zachodzących na polskim rynku paszowym.
Prowadzisz stado bydła? Opracowaliśmy dla Ciebie przydatny organizer! Przedstawiamy nowość w naszej ofercie - Stadoplaner, praktyczne narzędzie wspierające prowadzenie hodowli krów mlecznych! Teraz możesz zyskać taki organizer jedynie za 1 zł.
Świąteczna moc prezentów. Grudzień tuż, tuż, a wraz z nimi nie jedna, a dwie niespodzianki dla hodowców. Już dziś zapoznaj się z naszymi Akcjami Rynkowymi: “Stadodpaner na Mikołajki” oraz “Smakowite święta”. Zainteresowany?
Najnowsza publikacja „Smakowita podstawa produkcji”, specjalnie dla hodowców bydła już dostępna w wersji on-line! W katalogu opisujemy bestsellerowe odmiany kukurydzy i traw, obecne w naszej ofercie.
#PostawNaPolskieBiałko w żywieniu zwierząt gospodarskich i wybierz Protinę i Amirap! Poddane unikatowym procesom obróbki, pozbawione substancji chemicznych, skomponowane z myślą o potrzebach współczesnych zwierząt gospodarskich.
Od 15 do 19 czerwca przy zakupie produktu linii Protina lub Amirap, oprócz najwyższej jakości białka i energii w dawce, możesz otrzymać inny produkt paszowy z oferty Agroloku za 1 zł!
Pojawienie się upałów znacząco wpływa na powstanie stresu cieplnego u krów mlecznych, który powoduje m.in. osłabienie kondycji zwierząt i wyraźne zmniejszenie wydajności produkcyjnej.
Od 6 do 10 lipca potrwa promocja, w ramach której do zakupu produktów linii Protina i Amirap załączamy upominek w postaci czapki, bluzy lub kurtki - w zależności od kwoty zakupu
Poziom białka w dawce pokarmowej krów ma decydujący wpływ na ich wydajność. Widać to wyraźnie wiosną w trakcie żywienia pastwiskowego. Młoda zielonka pastwiskowa jest bogata w białko, które stymuluje krowy do produkcji mleka.
Coraz częściej plantatorzy szukają sprawdzonych informacji na temat soi w Polsce. Czy uprawa na polu się uda? Co zrobić, aby podnieść jej opłacalność? Odpowiedzi dostarcza wydarzenie: „Soja pod lupą”. Specjalnie dla Was wideorealcje ze spotkania.
Zamów Protinę i Amirap w bezpiecznym terminie – przed świętami, a następnie odbierz od nas gwiazdkowy upominek!
Katalog Krowa pt. "Wydajne i zdrowe stado” pokazuje, jak zadbać o zdrowie krów nie tracąc na wydajności.
Stado może więcej – to nie jedno z chwytliwych haseł reklamowych, ale efekt postępu genetycznego, który nastąpił w przeciągu ostatnich kilkudziesięciu lat. O tym jak przekuć rozwój hodowlany w zysk rozmawiano podczas konferencji w Ciechanowcu.
Zagrożenia, szanse, prewencja i nowe możliwości w produkcji drobiu –to główne tematy poruszone w trakcie odbywającej się 30 września w Górznie konferencji pt.: Komponenty paszowe dla drobiu – możliwości obecnych czasów.
Komponenty paszowe Prosoja i Amirap poruszyły rynek paszowy. Ich innowacyjny charakter wprowadza zupełnie nowe spojrzenie na żywienie zwierząt gospodarskich. Dlatego, aby ułatwić klientom kontakt z producentem, uruchomiliśmy Ewro Serwis.
Zwiększenie wydajności mlecznej krów, poprawienie rentowności hodowli trzody oraz drobiu, zapewnienie wysokiego poziomu zdrowotności stada, zwiększenie pobrania paszy — o korzyściach ze stosowania naturalnych komponentów paszowych Prosoja i Amirap.
Właściwy sposób żywienia zwierząt hodowlanych to podstawa wysokiej zdrowotności, prawidłowych parametrów rozrodu i wydajności.
Zakład Uszlachetniania Białka Roślinnego (ZUBR) w Osieku uruchomił nową linię produkcyjną. Wzrosła nie tylko ilość dostępnych produktów, ale również zapotrzebowanie na surowce.
27 października w Elgiszewie przedstawiciele świata nauki, instytucji oraz specjaliści ds. żywienia i agrotechniki wzięli udział w konferencji zorganizowanej przez Stowarzyszenie Polska Soja przy współpracy z Agrolokiem.