Elvita Amino 1l
ZADZWOŃ tel. 56 682 38 88 kom. 660 690 073 7:00 - 15:00 |
Opis produktu
Rozwiązanie szczególnie polecane do wzmocnienia tempa rekonwalescencji roślin po wystąpieniu pierwszych objawów stresu wywołanych w następstwie wahań bądź gwałtownego spadku temperatur, przygruntowych przymrozków, opadzie gradu, fitotoksycznym oddziaływaniu substancji po zastosowanych pestycydach itp. Najkorzystniej działa w zastosowaniu profilaktycznym.
Zapewnia roślinom gotowy zestaw komponentów aminokwasowych opartych głównie na związkach azotu i węgla organicznego. Substancje organiczne są znacznie szybciej metabolizowane przez roślin przy dużo mniejszym wydatku energetycznym, co umożliwia zdecydowanie bardziej intensywny przebieg procesu syntezy białek oraz powstawanie biomasy roślinnej.
Główne zalety:
- Błyskawicznie regeneruje odbudowę biomasy po wystąpieniu objawów stresu,
- Poprawia i wzmacnia ogólną kondycję roślin,
- Wspomaga wchłanianie i transport substancji przez liście do komórek roślin.
Opakowanie: 1 l
Skład (%):
- Azot organiczny (N): 8
- Węgiel organiczny (C): 23,5
- Materia organiczna: 47
- Całkowita zawartość aminokwasów: 50
- Wolne aminokwasy: 27,50
Dawki jednorazowe:
UPRAWY ROLNICZE
- Zboża- 2-2,5 l/ha
- Rzepak- 2-2,5 l/ha
- Buraki cukrowe- 2-2,5 l/ha
- Kukurydza- 2-2,5 l/ha
- Ziemniak- 2-2,5 l/ha
- Słonecznik- 2-2,5 l/ha
- Strączkowe 2-2,5 l/ha
UPRAWY WARZYWNICZE
- Kapustne (kalafior / brokuł / kapusta głowiasta i pekińska)- 1-2 zabiegi po 1,5-2,5 l/ha
- Pomidor- 1-2 zabiegi po 1,5-2,5 l/ha
- Papryka- 1-2 zabiegi po 1,5-2,5 l/ha
- Cebulowe (cebula / por)- 1-2 zabiegi po 1,5-2,5 l/ha
- Korzeniowe (marchew / pietruszka / seler / burak ćwikłowy)- 1-2 zabiegi po 1,5-2,5 l/ha
- Dyniowate (Ogórek / Dynia / Cukinia)- 1-2 zabiegi po 1,5-2,5 l/ha
- Pozostałe- 1-2 zabiegi po 1,5-2,5 l/ha
UPRAWY SADOWNICZE
- Drzewa ziarnkowe (jabłoń / grusza)- 1-2 zabiegi po 1,5-2,5 l/ha
- Drzewa pestkowe (wiśnia / czereśnia / śliwa)- 1-2 zabiegi po 1,5-2,5 l/ha
- Jagodniki (truskawki / maliny / porzeczka / borówka)- 1-2 zabiegi po 1,5-2,5 l/ha
- Krzewy owocowe- 1-2 zabiegi po 1,5-2,5 l/ha