Yara Vita Mangan F 5l
ZADZWOŃ tel. 56 682 38 88 kom. 660 690 073 7:00 - 15:00 |
Opis produktu
Głowne zalety:
- niezbędny do wielu procesów enzymatycznych
- niweluje ryzyko występowania cętkowanych chloroz, oraz podatności na wiele chorób
- wpływa znacząco na prawidłowy przebieg fotosyntezy
Opakowanie: 5 l
Skład (%):
- Mangan (Mn) - 50%
Dawki jednorazowe:
- Rzepak: 1 l/ha od fazy 4-6 liści oraz ponownie w fazie wydłużania się łodygi. W razie potrzeby zabieg można powtórzyć po upływie 10-14 dni. Unikać zabiegów podczas kwitnienia. Ilość wody: 200 l/ha.
- Zboża: 0,5-1 l/ha od fazy dwóch liści do fazy drugiego kolanka (BBCH 12-32). W razie potrzeby zabieg można powtórzyć po upływie 10-14 dni. Ilość wody: 200 l/ha.Buraki cukrowe: 1 do 2 l/ha od fazy 4-6 liści. W razie potrzeby zabieg można powtórzyć po upływie 10-14 dni. Ilość wody: 200 l/ha.
- Ziemniaki:1 do 2 l/ha w tydzień po całkowitych wschodach, powtórzyć raz lub dwa razy co 10-14 dni w przypadku od łagodnych do silnych objawów niedoboru. Dawka wody: 200 l/ha. Kukurydza: 1-2 l/ha w fazie 4-8 liścia. W ciężkich niedoborach zabieg powtórzyć co 10-14 dni. Dawka wody: 200l/ha.
- Burak ćwikłowy:1 l/ha, 7 tygodni po wschodach. Ilość wody: 300 – 700 l/ha. Cebula, Ogórek polowy:1 l/ha, 6 liść właściwy. Ilość wody: 300 – 700 l/ha. Czosnek: 1 l/ha, 3-4 liść właściwy. Ilość wody: 300 – 700 l/ha
- Groch/Fasola:1 l/ha w stadium 4 do 6 liścia oraz 1 do 1.5 l/ha na początku i w końcu kwitnienia. Dawka wody: 200 l/ha.
- Jabłonie:1 do 1.5 l/ha przed kwitnieniem, w przypadku objawów silnego niedoboru*. Zwykle opryskiwanie z początkiem opadania patków korony i powtórzyc po 10-14 dniach. Dawka wody: 200 do 1000 l/ha.
*Przy odmianach wrażliwych, należy opóźnić pierwszą aplikację do 6 tygodni po kwitnieniu. Kapusta głowiasta biała:1 l/ha, po zwarciu rzędów. Ilość wody: 300 – 700 l/ ha
Polecane
Brak produktów.