
Szkolenia dla producentów bydła i trzody chlewnej
Szkolenia przeprowadzane przez ekspertów z firmy Ewrol, specjalizującej się w doradztwie żywieniowym wszystkich grup zwierząt hodowlanych oraz zajmującej się dystrybucją wysokiej jakości komponentów i przemysłowych mieszanek paszowych, podzielono na dwa główne bloki tematyczne dotyczące trzody chlewnej lub bydła.
Tematyka szkoleń dla hodowców trzody chlewnej obejmowała: „Kompletne spojrzenie na żywienie”, czyli kompleksowe podejście do zbilansowanego żywienia świń na różnych etapach ich życia oraz „Rozwiązania na aktualne wyzwania producentów świń”, czyli wsparcie w radzeniu sobie z bieżącymi problemami, takimi jak optymalizacja kosztów, zdrowotność zwierząt oraz adaptacja do zmiennych warunków rynkowych.
Tematy poruszane podczas szkoleń dla producentów bydła to: „Nowe możliwości wykorzystania potencjału krów mlecznych”, czyli jak maksymalnie wykorzystać możliwości krów mlecznych, z naciskiem na wydajność i zdrowotność, „Żywienie krów mlecznych. Jak żwacz i wątroba decydują o wszystkim” – znaczenie prawidłowego żywienia dla zdrowia krów i ich wydajności mlecznej oraz „Opasy – szanse i możliwości żywienia na sucho” – opracowane z myślą o osobach zajmujących się opasami, skupiające się na optymalizacji żywienia przy wykorzystaniu suchego TMR.
Rekordowa frekwencja na szkoleniach
Spotkania organizowane w różnych regionach Polski były świetną okazją nie tylko do rozmów z ekspertami i uzyskania odpowiedzi na pytania dotyczące agro- i zootechniki, ale także do wymiany doświadczeń, wiedzy i spostrzeżeń z innymi producentami. Duże zainteresowanie obecną i wcześniejszymi edycjami szkoleń kolejny raz potwierdziło, jak ważne i potrzebne są tego typu wydarzenia. W ubiegłym sezonie w szkoleniach wzięło udział ok. 12 tys. uczestników. Tym razem frekwencja była jeszcze wyższa – w tegorocznych szkoleniach gminnych i regionalnych wzięło udział prawie 15 tys. rolników!
KOMENTARZE (0)